Groene salade met broccoli, aalbessen en walnoten

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 20 min
Soort gerecht: bijgerecht of lunch
Seizoen: zomer en herfst 
Lekker met: een eitje, een stevige boterham of wat gerookte zalm 


Wat heb je nodig?

1/2 krop botersla 
Handje aalbessen 
1/2 broccoli 
2 knoflooktenen 
Klein handje walnoten 


Voor de dressing:

1 el. olijfolie
1 el. appelazijn
1 tl. honing 
1 mespuntje kaneel 
1 mespuntje kardemon 
2 tl. dille 


Hoe maak je het?

 


Stap 1

Snijd de broccoli in kleine stukjes, ook het steeltje. Maar snijd de buitenste laag voldoende weg van de steel. Snijd de knoflook in kleine stukjes. 


Stap 2

Verhit een heel klein beetje olijfolie in de pan en roerbak de borccoli en knoflook voor 5 min. De broccoli blijft een beetje knapperig. 


Stap 3

Was de sla en snijd het in stukjes en leg het op een bord. Voeg de broccoli eraan toe. 


Stap 4

Maak de dressing door alle ingredienten in een potje te doen met deksel. Even schudden en giet de dressing over de salade. 


Stap 5

Maak je salade af met de aalbessen en walnoten. 

Eet smakelijk!