Groene salade met broccoli, aalbessen en walnoten
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 20 min
Soort gerecht: bijgerecht of lunch
Seizoen: zomer en herfst
Lekker met: een eitje, een stevige boterham of wat gerookte zalm
Wat heb je nodig?
1/2 krop botersla
Handje aalbessen
1/2 broccoli
2 knoflooktenen
Klein handje walnoten
Voor de dressing:
1 el. olijfolie
1 el. appelazijn
1 tl. honing
1 mespuntje kaneel
1 mespuntje kardemon
2 tl. dille
Hoe maak je het?
Stap 1
Snijd de broccoli in kleine stukjes, ook het steeltje. Maar snijd de buitenste laag voldoende weg van de steel. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
Stap 2
Verhit een heel klein beetje olijfolie in de pan en roerbak de borccoli en knoflook voor 5 min. De broccoli blijft een beetje knapperig.
Stap 3
Was de sla en snijd het in stukjes en leg het op een bord. Voeg de broccoli eraan toe.
Stap 4
Maak de dressing door alle ingredienten in een potje te doen met deksel. Even schudden en giet de dressing over de salade.
Stap 5
Maak je salade af met de aalbessen en walnoten.
Eet smakelijk!