Aubergine met yoghurt dille saus (bijgerecht)

Wat heb je nodig?

1 aubergine 
olijfolie 
1 etl. gedroogde dille 
1 knoflookteen
5 el. volle yoghurt 
peper en zout 


Hoe maak je het? 


Stap 1

Was de aubergine en snijd de aubergine is dunne plakken. Rooster de aubergine is een grill pan of koekenpan. Keer de aubergine regelmatig om. Bestrooi de aubergine met dille, peper en eventueel wat zout. 


Stap 2

Pak een bakje voor de saus. Snijd de knoflook is kleine stukjes of maak gebruik van een knoflookpers. Meng de yoghurt en de knoflook en maak het op smaak met een beetje oliefolie, peper en zout. Laat de saus minimaal 15 minuten staan. 


Stap 3

Pak een serveer bord en leg de aubergine erop. Voeg een klein beetje olijfolie toe en vervolgens de yoghurt. Maak het af met een klein beetje dille. 

Eetsmakelijk!