Gegrilde courgette met geitenkaas
Aantal personen: 1 als lunch en 2 als bijgerecht
Bereidingstijd: 20 min
Soort gerecht: bijgerecht, lunch
Seizoen: zomer, herfst
Lekker met: gebakken aardappelen en een stukje witvis
Wat heb je nodig?
1 courgette
50 gram zachte geitenkaas of feta kaas
1 bosui
1 knoflookteen
Handje bieslook
Olijfolie
Zwarte peper
Hoe maak je het?
Stap 1
Schaaf met een kaasschaaf mooie dunne plakjes.
Stap 2
Pak een grillpan en gril de plankjes. Blijf de courgette omdraaien. Als ze erg dun zijn kunnen ze blijven plakken aan de pan.
Stap 3
Als alle plakjes zijn gegrild drapeer je ze ordelijk op een bord. Snijd de bosui in kleine ringetjes en knip de bieslook fijn. Snijd de knoflook heel fijn.
Stap 4
Garneer de courgette met geitenkaas (feta kan je brokkelen met de hand), ui, knoflook en bieslook en maak het nog op smaak met wat peper en olijfolie.
Eet smakelijk!