Gegrilde courgette met geitenkaas

Aantal personen: 1 als lunch en 2 als bijgerecht 
Bereidingstijd: 20 min
Soort gerecht: bijgerecht, lunch 
Seizoen: zomer, herfst 
Lekker met: gebakken aardappelen en een stukje witvis 


Wat heb je nodig?

1 courgette 
50 gram zachte geitenkaas of feta kaas 
1 bosui 
1 knoflookteen 
Handje bieslook
Olijfolie 
Zwarte peper 


Hoe maak je het? 


Stap 1

Schaaf met een kaasschaaf mooie dunne plakjes. 


Stap 2

Pak een grillpan en gril de plankjes. Blijf de courgette omdraaien. Als ze erg dun zijn kunnen ze blijven plakken aan de pan. 


Stap 3

Als alle plakjes zijn gegrild drapeer je ze ordelijk op een bord. Snijd de bosui in kleine ringetjes en knip de bieslook fijn. Snijd de knoflook heel fijn. 


Stap 4

Garneer de courgette met geitenkaas (feta kan je brokkelen met de hand), ui, knoflook en bieslook en maak het nog op smaak met wat peper en olijfolie. 

Eet smakelijk!