Super makkelijke doperwtensoep (lunch)

2 personen 

 

Wat heb je nodig? 

1 pak doperwten uit de vriezer (400 gram)

1 rode ui

1 knoflookteen 

750 ml groente bouillon (bv van de biologische winkel)

Paar blaadjes verse munt 

2 bosui stengels 

Lepel Griekse yoghurt (optioneel) 

 

Stap 1

Fruit in een pan de fijngesneden ui en de fijne gesneden of geperste knoflook in een klein beetje roomboter of kokosolie voor 5 minuten.
 

Stap 2

Voeg 750 ml water toe en verkruimel een bouillonblokje. Laat het koken en voeg vervolgens de doperwten eraan toe. Laat alles 5 minuten op een laag pitje koken. Blend het glad met een staafmixer en maak het eventueel op smaak met wat peper. 


Stap 3

Snijd de bosui in kleine ringen en snijd de verse muntblaadjes fijn. Maak de soep verder op smaak met een eetlepel bosui en wat muntblaadjes. Voeg eventueel een eetlepel Griekse yoghurt toe om het iets romiger te maken. 

 

Serveer tip:

Lekker met een snee zuurdesem volkorenbrood met olijfolie dip. 

Snijd een boterham af en rooster deze in een koekenpan (zonder olie) of in de broodrooster. Snijd er reepjes van (om mee te dippen). Pak een bakje en vul deze met 4 eetlepels goede olijfolie samen met een theelepel oregano, snufje Keltisch zout of grof zeezout samen met een fijn geperste teen knoflook. Meng alles. Je dip is nu klaar.