Tomaten-bonensoep met een Indiase knipoog
Aantal personen: 2 tot 3 personen
Bereidingstijd: 30 min (inclusief kooktijd)
Soort gerecht: lunch of avondeten
Seizoen: alle seizoenen, vervang de courgette en tomaat in de winter en lente voor bijvoorbeeld wortel
Pak gezeefde tomaten (500 gram)
Half blik kidney bonen (200 gram)
Half blik kikkererwten (200 gram)
½ courgette
1 tomaat
1 ui
2 knoflooktenen
1 laurier blaadje
1 theelepel garam masala (kruidenmix)
Groentebouillon blokje of poeder voor een halve liter soep
500 ml water
Handje peterselie
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Zet een soeppan op het vuur en voeg een klein beetje olijfolie of boter toe. Fruit de ui en knoflook en voeg de kruidenmix toe.
Snijd de courgette en tomaat in kleine stukjes. De courgette mag ook in kleine reepjes gesneden worden. Voeg deze toe en blijf roeren.
Voeg de gezeefde tomaten en de bonen eraan toe samen met het laurierblad en laat het rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
Voeg de groentebouillon eraan toe en een halve liter water. Laat het nog 10 minuten doorkoken op een laag vuurtje.
Nu is je soep klaar. Maak het nog op smaak met wat verse peterselie. Lekker met een stuk robuust volkoren brood.
Eet smakelijk!