500 gram havervlokken
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel zonnebloempitten
1 biologische sinaasappel
2 handjes amandelen
2 eetlepels ahorn siroop
Pot om te bewaren
Verwarm de oven voor op 160-180 °C. Pak een ovenplaat voor de havervlokken. Bak de vlokken voor 60 minuten in de oven. Na 60 min roer de vlokken om en voeg de zaden, ahorn en amandelen toe. Rasp de hele sinaasappel en voeg dit toe. Meng alles goed door en verdeel het op de bakplaat. Laat het nog 15 minuten in de oven en laat de granola daarna afkoelen.
Granola bewaar je het beste in een afgesloten pot op een donkere en droge plek. Verse (droge) granola kan zelf 4 tot 6 weken houdbaar zijn.
Serveer de granola bijvoorbeeld met een portie yoghurt, een handje blauwe bessen en 2 of 3 stukjes aardbei in stukjes of eventueel met wat kokoschips. Eet smakelijk!