3 varianten bieten carpaccio

Bieten helpen de bloeddruk verlagen en heeft nog heel veel andere gezondheidsvoordelen!

Bevat veel vitamine C en ijzer (en vit. C zorgt voor een goede opname van ijzer) en verbetert de doorbloeding van spieren en weefsels (daarom zijn sporters er dol op). 

Wist je dat je bieten ook rauw kan eten? Bijvoorbeeld voor in de smoothie of deze heerlijke bieten carpaccio. Je kan eindeloos varieren. 


Wat heb je nodig voor de basis? 

1 biet per persoon 
appelazijn 
balsamico 
olijfolie
zwarte peper  
 

Hoe maak je het? 


Stap 1

Schil de biet en spoel de biet af. snijd hele dunne plakjes met een mes of gebruik een goede kaasschaaf hiervoor. Probeer het in ieder geval flinterdun te maken. 


Stap 2 

Leg de plakjes biet in een bakje en voeg wat appelazijn toe (per biet ongeveer 1 el). Laat het minimaal 20 minuten intrekken. 


Stap 3 

Drapeer de plakjes op een mooi groot bord. Besprenkel de carpaccio met wat balsamico, olijfolie en wat zwarte peper. 


Variant 1: met lente ui en geroosterde pompoenpitten 

Snijd een lente uitje in ringetjes (1/4 lente ui p.p.). Rooster de pompoenpitten (1 etl. p.p.) op een vuurtje zonder olie totdat ze knapperig zijn. Kleed de bieten carpaccio aan met de pompoenpitten. Eventueel nog een klein scheutje olijfolie toevoegen voor de smaak. 


Variant 2: met fetakaas, walnoot en honing 

Brokkel wat fetakaas met de hand, breek de walnoot (2 walnoten p.p.) en versier de carpaccio hiermee. Maak het op smaak met een heel klein beetje honing (1 tl.p.p.).


Variant 3: met rucola, mozzarella, olijven en gedroogde tomaat

Snijd de mozzarella in hele kleine stukjes. Laat de gedroogde tomaat even weken in wat heet water en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de olijven in kleine ringen. Maak de carpaccio af met een handje rucola per persoon, 1/2 el. gedroogde tomaat, 1 el. mozzarella en de olijfringen. 

Eet smakelijk!