Italiaanse quinoa salade

Wat heb je nodig voor 2 personen?

150 gram gekookte volkoren quinoa 

2 rijpe tomaten in stukjes (of 8 cherry tomaatjes gehalveerd)

1/2 komkommer in stukjes 

Handje knoflookolijven 

1/2 knoflookteentje fijn

2 lente ui in kleine stukjes 

3 takjes basilicum, alleen blaadjes gebruiken 

2 handjes rucola sla 

+/- 75 gram zachte geitenkaas (Chevre) 

Dressing: scheutje olijfolie en balsamico

Eventueel op smaak maken met peper en zout


Stap 1

Kook de quinoa volgens de verpakking. En laat het vervolgens afkoelen. 

Stap 2

Pak een grote kom en snijd de tomaat, komkommer en lente ui in kleine stukjes. Was de rucola en voeg deze eraan toe. Snijd de olijven in ringen en voeg deze eraan toe. Snijd 1/2 knoflookteen fijn. Meng alles. 

Stap 3

Pak een potje met een deksel. Voeg een scheutje olijfolie en balsamico eraan toe. Sluit het potje en schut het door elkaar. Meng de dressing over de groenten. Schep de quinoa eraan toe en meng het. 

Stap 4

Serveer de sla in een leuke schaal en maak het af met de geitenkaas in stukjes en eventueel wat peper en zout.