Wat is Positieve gezondheid?

Je hebt er vast wel eens van gehoord of over gelezen. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? Zit je lekker in je vel? Ben je tevreden? En is er misschien steun uit je omgeving nodig? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Dat is het uitgangspunt van positieve gezondheid. 

Samen in de praktijk vullen we de vragenlijst van Positieve Gezondheid in wat jou helpt te kiezen en te bespreken wat voor jou belangrijk is voor je gezondheid. Het gaat uit vanuit jouw kracht. 

 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Jij vult voor aanvang of tijdens ons gesprek de vragenlijst van positieve gezondheid in. Het kan zowel online als op papier. 
Het geeft inzicht en bewustwording over hoe je je voelt zowel lichamelijk als mentaal. Samen bespreken we de uitkomsten. Het resultaat blijft in jouw bezit. Deze tool en de manier van gespreksvoering dragen bij aan het bepalen wat voor jou belangrijk is en wat je graag zou willen bereiken op het gebied van leefstijl.