Power bread, bananenbrood variant (tussendoor)

Wat heb je nodig voor een klein rond taartje?

1 appel met schil 

2 bananen, geprakt 

2 eetlepels pompoenpitten

2 eetlepels chia zaadjes 

2 handjes rozijnen

100 gram havervlokken

100 gram volkoren spelt 

1 eetlepel kaneel 

Handje walnoten

2 eieren 

1 eetlepel kokosolie 

Snufje baking pouder 

Taartvorm, doorsnee 19 cm 

 

Hoe maak je het? 

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Prak de banaan met een vork en snijd de appel in kleine stukjes met schil (i.v.m. vezels). Meng de appel met de banaan. Voeg de pompoenpitten, chia zaadjes, rozijnen, kaneel, baking powder en walnoten toe. Meng het geheel samen met de kokosolie. Voeg de havervlokken en het meel toe. Breek de eieren en roer deze erdoorheen. Vet je taartblik in met wat kokosolie.

Stap 3

Schep het beslag in de vorm. Strijk het netjes af. Garneer de taart eventueel met wat stukjes banaan.

Stap 4

Zet de vorm voor 30 minuten in de oven.