Zoet zure bloemkoolsalade

Wat heb je nodig?

1 kleine bloemkool
1 rode punt paprika
100 gram peultjes
100 gram quinoa
1 el. honing
1 scheut appelazijn
½ el. sesamolie
Scheutje tamari of zuivere sojasaus bv. Kikkoman
1 el. kerrie
1 tl. chili vlokken
½ citroen  


Stap 1

Was alle groenten. Snijd kleine roosjes van de bloemkool. Rooster de roosjes op een hoog vuurtje. Voeg de kerrie en de chilivlokken toe. Blijf roeren. De roosjes mogen nog wat knapperig blijven. Pak een schaal en schep de bloem erin. Voeg de azijn, sesamolie en honing eraan toe en hussel het door elkaar. Snijd de puntpaprika (rauw) in dunne reepjes en voeg deze toe. Laat het afkoelen. 
 

Stap 2

Kook de quinoa volgens de instructie van de verpakking. Laat de quinoa afkoelen en voeg deze toe aan de bloemkool. 
 

Stap 3

Roerbak de peultjes kort op een hoog vuurtje in wat kokosolie, boter of olijfolie. Ook nu mogen de peultjes wat knapperig blijven. Voeg de peultjes toe aan de bloemkool. Hussel alles door elkaar.
 

Stap 4

Maak een dressing van ½ citroen met 1 el. olijfolie en voeg dit toe. Hussel weer alles goed door elkaar.
Eet smakelijk!